Knipselkrant

Sportcentre de Dieze in het nieuws.

‘De concurrentie is moordend’, grote ketens bedreigen zelfstandige sportscholen in Brabant

Zware concurrentie in fitnessland. In Nederland gaan 3,2 miljoen mensen naar een sportschool en dat aantal neemt nog toe. Ook in Brabant zijn steeds meer mensen bezig met hun gezondheid op een sportschool. Voor de onafhankelijke, zelfstandige sportschool heeft dit ook een keerzijde. Ze worden opgeslokt of weggedrukt door de opmars van de grote ketens.

5 x groepslessen die je alleen bij Sportcentre de Dieze volgt

Toe aan iets nieuws op sportgebied? Laat je dan verrassen bij Sportcentre de Dieze in Den Bosch: ze hebben een groot aanbod aan groepslessen en die worden ook nog eens door (professionele) instructeurs gegeven. We lichten een aantal lessen uit om je alvast op te warmen.

Voldoende bewegen is belangrijk voor mensen met dementie

Voldoende bewegen houdt ouderen langer gezond en heeft een gunstige invloed op de ontwikkeling van dementie. Speciaal voor verzorgers, begeleiders en mantelzorgers heeft Kenniscentrum Sport samen met onderzoekers een beweeggids ontwikkeld. Deze beweeggids laat zien hoe je ouderen met dementie kan stimuleren meer te bewegen.

Binnenkijken bij De Dieze tijdens de open dag: gratis sportlessen en heel veel acties

Iedereen die geïnteresseerd is in sport, bewegen, voeding, gezondheid, vitaliteit en zorg is uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in het vernieuwde gebouw aan de Dieze. De open dag op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september (13.00-16.00 uur) is een samenwerking tussen alle gebruikers van het pand. Benieuwd wie dat zijn? Lees dan snel verder!

Blijf op gewicht met een actieve leefstijl

Het lijkt zo simpel: door te bewegen verbruik je energie. Je kunt dus meer eten zonder aan te komen. Toch wil dat niet zeggen dat je niet dikker wordt zolang je maar regelmatig beweegt. Voor de meeste mensen is de beweegrichtlijn niet genoeg om overgewicht te voorkomen. Hetzelfde geldt voor af en toe intensief sporten. Het gaat er vooral om een actieve leefstijl te ontwikkelen en urenlang stilzitten zoveel mogelijk te vermijden.

Bewegen voor je brein

Iedereen weet dat sporten goed is voor je lijf. Maar wist je dat het ook goed is voor je psychische gezondheid? We leggen uit wat er in jouw lichaam en geest gebeurt als je sport of beweegt.

Janet geeft bijzondere sportles: ‘Door de warmte kun je beter ontspannen’

Soms ontdek je van die sporten waar je toch wel heel erg warm van wordt. Neem bijvoorbeeld de Hot Yoga lessen bij Sportcentre de Dieze. Die zijn net even wat anders dan normaal. “Ik geef Hot Yoga les en dat wordt toch wel als heel aangenaam ervaren. Je kunt je wat makkelijker ontspannen als het warm is”, zegt yogadocent Janet Snapkova. 

Hoeveel moet je als 65-plusser bewegen?

Bewegen is een must, daar kan geen twijfel over bestaan. Maar hoeveel moet je bewegen om gezond te blijven? En geldt dat ook voor de 65-plusser? Dat vertellen de beweegrichtlijnen je.

De voordelen van bewegen met COPD

COPD is een Verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem (verminderde elasticiteit van de longblaasjes). Typische verschijnselen van COPD zijn hoesten en het opgeven van slijm. Kortademigheid en benauwdheid bij inspanning zijn andere veel voorkomende verschijnselen.

Mark, Niels en Eus vertellen over hun passie: ‘We vullen elkaar aan’

Sporten kun je op heel veel plekken in Den Bosch, naar de fysio gaan ook. Bij Sportcentre en Fysio de Dieze doen ze het nét even anders: daar komen de sportschool en fysiotherapeuten samen. Dat heeft ontzettend veel voordelen. Mark van Liempd (van Sportcentre de Dieze), Niels Lucas en Eus Wagemans (beide van Fysio de Dieze) vertellen hoe deze samenwerking tot stand is gekomen.