U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
Knipselkrant

Knipselkrant

Wat schrijven ze over Sportcentre de Dieze?

 

Binnenkijken bij 'de Dieze' tijdens de open dag: gratis sportlessen en heel veel acties

Gepost 2019/08/27

Iedereen die geïnteresseerd is in sport, bewegen, voeding, gezondheid, vitaliteit en zorg is uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in het vernieuwde gebouw aan de Dieze. De open dag op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september (13.00-16.00 uur) is een samenwerking tussen alle gebruikers van het pand. Benieuwd wie dat zijn? Lees dan snel verder!

Lees de rest van deze post »

Blijf op gewicht met een actieve leefstijl

Gepost 2019/06/13

Het lijkt zo simpel: door te bewegen verbruik je energie. Je kunt dus meer eten zonder aan te komen. Toch wil dat niet zeggen dat je niet dikker wordt zolang je maar regelmatig beweegt. Voor de meeste mensen is de beweegrichtlijn niet genoeg om overgewicht te voorkomen. Hetzelfde geldt voor af en toe intensief sporten. Het gaat er vooral om een actieve leefstijl te ontwikkelen en urenlang stilzitten zoveel mogelijk te vermijden.

Lees de rest van deze post »

Vakantiekilo’s? Zo krijg je ze niet.

Gepost 2019/05/16

Die riem die een gaatje losser moet, die broek die net iets meer knelt bij de benen. Herken jij dit aan het eind van de vakantie en baal je ervan? Met deze tips pas je ook aan het eind van de vakantie nog steeds in je kleren.

Lees de rest van deze post »

Theo (70) loopt beter dankzij deze fysiotherapie: ‘Na twee maanden merkte ik al verschil’

Gepost 2019/03/14

Wist je dat in Nederland maar liefst 8,2 miljoen mensen één of meer chronische aandoeningen hebben? Eén daarvan is Theo Steenbekkers, hij heeft diabetes en moeite met lopen. Zijn redding? Fysiotherapie bij Fysio de Dieze!

Lees de rest van deze post »

Bewegen voor je brein

Gepost 2019/02/20

Iedereen weet dat sporten goed is voor je lijf. Maar wist je dat het ook goed is voor je psychische gezondheid? We leggen uit wat er in jouw lichaam en geest gebeurt als je sport of beweegt.

Lees de rest van deze post »

Janet geeft bijzondere sportles: ‘Door de warmte kun je beter ontspannen’

Gepost 2019/02/05

Soms ontdek je van die sporten waar je toch wel heel erg warm van wordt. Neem bijvoorbeeld de Hot Yoga lessen bij Sportcentre de Dieze. Die zijn net even wat anders dan normaal. ''Ik geef Hot Yoga les en dat wordt toch wel als heel aangenaam ervaren. Je kunt je wat makkelijker ontspannen als het warm is'', zegt yogadocent Janet Snapkova.

Lees de rest van deze post »

Hoeveel moet je als 65-plusser bewegen?

Gepost 2018/12/10

Bewegen is een must, daar kan geen twijfel over bestaan. Maar hoeveel moet je bewegen om gezond te blijven? En geldt dat ook voor de 65-plusser? Dat vertellen de beweegrichtlijnen je.

Lees de rest van deze post »

Mark, Niels en Eus vertellen over hun passie: 'We vullen elkaar aan'

Gepost 2018/12/06

Sporten kun je op heel veel plekken in Den Bosch, naar de fysio gaan ook. Bij Sportcentre en Fysio de Dieze doen ze het nét even anders: daar komen de sportschool en fysiotherapeuten samen. Dat heeft ontzettend veel voordelen. Mark van Liempd (van Sportcentre de Dieze), Niels Lucas en Eus Wagemans (beide van Fysio de Dieze) vertellen hoe deze samenwerking tot stand is gekomen.

Lees de rest van deze post »

‘Bewegen met COPD’ bij Sportcentre de Dieze in Den Bosch

Gepost 2018/07/04

Bewegen met COPD? Misschien moet u er niet aan denken. Wanneer u start met sporten bent u in het begin benauwder en daarom voelt sporten voor u misschien niet natuurlijk. Toch levert bewegen op de lange termijn veel op. U krijgt een betere conditie en u bent minder vatbaar voor een longaanval. Makkelijk is het zeker niet, maar het loont wel.

Lees de rest van deze post »

Sportcentre Olympia krijgt nieuwe naam

Gepost 2018/06/29

De verbouwing van het pand waarin Sportcentre Olympia is gevestigd gaat hard. Het pand aan het Werfpad in Den Bosch heeft een ware metamorfose ondergaan en is voor een deel klaar om diverse organisaties op het gebied van sport, gezondheid en zorg te gaan huisvesten. De organisaties die straks vanuit het pand gaan samenwerken hebben het gebouw onlangs tot ‘de Dieze’ gedoopt. Deze naam refereert aan de locatie van het pand en het samengaan van verschillende gebruikers van het pand. De naam Dieze wordt namelijk gebruikt voor het stuk rivier tussen 's-Hertogenbosch en de Maas, vanaf het punt waarop de Dommel en de Aa samengaan met de Zuid-Willemsvaart. En dat gebeurt zo'n beetje onder de Diezebrug in Den Bosch.

Lees de rest van deze post »