Knipselkrant

Sportcentre de Dieze in het nieuws.

Janet geeft bijzondere sportles: ‘Door de warmte kun je beter ontspannen’

Soms ontdek je van die sporten waar je toch wel heel erg warm van wordt. Neem bijvoorbeeld de Hot Yoga lessen bij Sportcentre de Dieze. Die zijn net even wat anders dan normaal. “Ik geef Hot Yoga les en dat wordt toch wel als heel aangenaam ervaren. Je kunt je wat makkelijker ontspannen als het warm is”, zegt yogadocent Janet Snapkova. 

Bij Sportcentre de Dieze hebben ze – naast vele andere groepslessen en fitness – een speciale Hot Yoga studio. Dat is toch wel uniek, want dat zie je bij andere sportscholen in Den Bosch niet. Janet, die nu zo’n vijf jaar werkt als yogadocent, geeft de lessen Hot Yoga sinds de zomer van 2018 bij de sportschool, waar overigens ook Fysio de Dieze is gevestigd. “In het begin was het af en toe Hot Yoga. Nu zijn het hier vijf lessen in de week. En er is nóg een lesgever, Sage Yamanaka. Zij geeft op vrijdagavond Hot Yoga les van zes tot zeven uur. Er is dus veel animo voor”, zegt Janet.

Lekker veel zweten

Wat haar lessen zo bijzonder maken? “Tijdens de yogales wordt de studio opgewarmd via infraroodpanelen. Je lichaam wordt van binnen verwarmd en de warmte trekt dieper in je spieren. Maar je krijgt geen saunagevoel. Door die warmte ga je lekker veel zweten en hoe meer je zweet, hoe meer afvalstoffen worden afgevoerd. Dat zorgt voor een betere detox van het lichaam”, zegt Janet.

Weg met die kilo’s!

Ze benadrukt nog maar eens hoe goed die warmte is. “Je bent daardoor leniger en bereikt bepaalde houdingen sneller. Je kunt je ook makkelijker ontspannen en je spieren zijn wat soepeler. Dat zorgt voor een goede flexibiliteit van je gewrichten. Door de warmte kun je je beter ontspannen, je geest terugbrengen naar de basis en je loslaten van alle gedachtes. Dat wordt toch wel als heel aangenaam ervaren.” En het allergrootste voordeel? “De calorieverbranding ligt wat hoger, dus het is mooi meegenomen dat je sneller afvalt.”

Elke les is weer leuk en uitdagend

Janet geeft de yogalessen aan groepen van maximaal 15 personen in de sportschool. Je krijgt dus persoonlijke aandacht en hebt ook nog eens voldoende ruimte om te bewegen. Dat maakt zo’n Hot Yoga les ook anders dan een gewone les yoga. “Het is anders; je kunt je wat makkelijker ontspannen als het warm is. Daarnaast is het anders dan Bikram yoga; bij Hot Yoga kan het gaan om elke vorm van yoga, en dus niet een vaste structuur van 26 houdingen en twee ademhalingsoefeningen. De yogadocent heeft ruimte voor creativiteit om elke les weer leuk en uitdagend te maken. Dat vinden veel mensen erg tof.”

Heeft Janets verhaal je warm gemaakt? Meld je hier dan gauw aan voor een proefles bij Sportcentre de Dieze. 

https://indebuurt.nl/denbosch/sport/janet-geeft-hot-yoga-den-bosch-je-wordt-hier-helemaal-in-de-watten-gelegd~66789/

Terug naar overzicht