Knipselkrant

Sportcentre de Dieze in het nieuws.

Mark, Niels en Eus vertellen over hun passie: ‘We vullen elkaar aan’

Sporten kun je op heel veel plekken in Den Bosch, naar de fysio gaan ook. Bij Sportcentre en Fysio de Dieze doen ze het nét even anders: daar komen de sportschool en fysiotherapeuten samen. Dat heeft ontzettend veel voordelen. Mark van Liempd (van Sportcentre de Dieze), Niels Lucas en Eus Wagemans (beide van Fysio de Dieze) vertellen hoe deze samenwerking tot stand is gekomen.

Alles onder één dak

Mark vertelt: ”Wij als sportschool vullen de fysio aan – en andersom ook. Ik zie het als extra stukje service: als je last hebt van een knieblessure krijg je vanuit de fysio oefeningen op maat, die je in de sportschool uit kunt voeren. Vice versa werkt dit precies hetzelfde, als ik een klant spreek die met een blessure kampt – stuur ik ze meteen door naar de fysio. Dat werkt prettig en mensen ervaren dat ook zo. Omdat wij met elkaar een samenwerking zijn aangegaan, heerst er een goede sfeer en dat merk je meteen als je binnenstapt.”

Jong en oud

Fysio de Dieze is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met een chronische ziekte (COPD, diabetes, reuma, CVA, hartfalen), maar iederéén is welkom. Eus: ”We richten ons echt op het individu, wij bieden jou een persoonlijk beweegprogramma aan. Op die manier hebben we er allemaal het meeste baat bij en behaal je het beste resultaat. Of dat nou is als je een chronische ziekte hebt, of wanneer je ruggenwervel vastzit – dat maakt niet uit. We behandelen jonge én oude mensen en die mix zie je ook terug in de sportschool.”

Heel veel opties

Sportcentre de Dieze staat bekend om groepslessen, deze worden altijd live gegeven door professionals. Je kunt kiezen voor een spinningles, maar ook pilates en Hot Yoga. Je kunt ontzettend veel afwisselen en doen waar jij je op dat moment goed bij voelt. Eus en Niels kunnen je bijvoorbeeld adviseren om een les ‘Fit en Vitaal’ mee te doen, omdat het sportcentre en de fysio naadloos op elkaar aansluiten. Handig!

Toekomstplannen

De mannen hebben een gemeenschappelijk doel voor ogen: binnen een aantal jaar is dit pand hét centrum voor beweging. Niels: ”Jongeren en ouderen komen samen onder één dak, we geven aan iedereen persoonlijke aandacht. Ik denk dat dit over vijf jaar enorm is uitgebreid zodat heel Den Bosch ons weet te vinden. We vinden het superbelangrijk dat mensen na het sporten even een bakkie met ons doen en dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt, de cultuur ‘ons kent ons’ heerst enorm. Dat is precies wat we uitstralen!”

Ook leuk: er komt een officiële opening aan van Sportcentre en Fysio de Dieze! Wanneer dat precies is , lees je op indebuurt. Wij houden je uiteraard op de hoogte!

https://indebuurt.nl/denbosch/bedrijvigheid/ondernemer-uitgelicht/mark-niels-en-eus-vertellen-over-hun-passie-we-vullen-elkaar-aan~63765/

Terug naar overzicht