Knipselkrant

Sportcentre de Dieze in het nieuws.

Vakantiekilo’s? Zo krijg je ze niet

Die riem die een gaatje losser moet, die broek die net iets meer knelt bij de benen. Herken jij dit aan het eind van de vakantie en baal je ervan? Met deze tips pas je ook aan het eind van de vakantie nog steeds in je kleren.

Tip 1: Eet 3x per dag, ook in de vakantie

Probeer jezelf zoveel mogelijk te houden aan je normale ritme van 3 keer per dag eten: ontbijt, lunch en diner. Zo kun je voorkomen dat je ongemerkt de hele dag eet, en misschien wel meer dan je wilt.

Tip 2: Slim kiezen

Je kunt natuurlijk ook slimmer kiezen. Een waterijsje in plaats van schepijs van de Italiaan scheelt calorieën bijvoorbeeld. Of een stuk meloen in plaats van een schaaltje chips. Water is een ideale dorstlesser voor op vakantie.

Tip 3: Lekker bewegen

Wandelen, fietsen, waterfietsen, kanoën, surfen, tafeltennissen, badmintonnen, frisbeeën… Leuke vakantieactiviteiten die nog gezond zijn ook!

Tip 4: Met mate

Een ijsje, een barbecue, wat vaker uit eten. Heerlijk natuurlijk. Wees niet te streng voor jezelf, want dat houdt niemand vol. Maar houd wel maat. Je kunt erop letten dat je porties niet te groot zijn en dat je niet te veel afwijkt van wat je normaal eet. En stop met eten als je vol zit.

Tip 5: Met aandacht

Eet langzaam en met aandacht: neem kleine happen en geniet bewust van wat je eet.

Tip 6: Gezond onderweg

Ben je lang onderweg naar je vakantiebestemming, dan is het eten dat je tegenkomt langs de weg lang niet altijd even gezond. Denk aan fastfood bij wegrestaurants of tankstations. Je kunt ook zelf eten inpakken. Neem je koeltas mee en vul die bijvoorbeeld met broodjes, salades en fruit.

Tip 7: Voorkom verleidingen

Chips, borrelnootjes, blokjes kaas. Staat het eenmaal voor je, dan is het moeilijk om het niet op te eten. Zorg dus simpelweg dat je ze niet in huis hebt, die snacks. Ook niet op de hotelkamer, in de koelbox of auto. En ga geen boodschappen doen als je trek hebt. Dan is de kans dat je thuiskomt met ongezonde snacks namelijk groter.

Tekst: Sportcentre de Dieze

https://www.viventlangerthuis.nl/vakantiekilos-zo-krijg-je-ze-niet/

Terug naar overzicht