We gaan weer open!

 

25-06-2020

Sportcentre de Dieze gaat weer open!

Beste leden,

Woensdag 1 juli is het dan eindelijk zover: we gaan open! Met hier een daar een aanpassing hebben we gelukkig nog steeds veel mogelijkheden.

Zo mogen we met de afmetingen van onze vertrouwde groepsleszaal, binnen de eisen van het 1,5 meter afstand houden, nog altijd ca. 30 deelnemers toelaten. In eerste instantie gaan we echter uit van (een nog veiligere) 2 meter afstand en maximaal 20 deelnemers. In de Hot Yoga studio is er plek voor maximaal 9 deelnemers.

Direct vanaf 1 juli starten we met een uitgebreid lesrooster. Zie het onderdeel ‘Lesrooster’ binnen deze nieuwsbrief voor enige toelichting.

Reserveren voor een groepsles is vanaf heden noodzakelijk. Hoe dit in zijn werk gaat, lees je in het onderdeel ‘Reserveren groepslessen’.

Ook kunnen jullie weer gebruik maken van de fitnessfaciliteiten. Om de veiligheid van sporter en medewerker te garanderen mag er een maximaal aantal personen binnen zijn. Daarom is reserveren voor een fitnesstraining ook nodig. Lees hierover meer binnen het onderdeel ‘Reserveren fitnesstraining’.

Met onze moderne faciliteiten kunnen we voldoen aan de eisen gesteld door het RIVM. Hierover volgt In de komende dagen een 2e nieuwsbrief.

Duurzame relatie
Binnen ons beleid in de afgelopen ‘corona’ periode is het opbouwen van een duurzame relatie met onze leden altijd het uitgangspunt geweest. De maanden dat we geen diensten hebben kunnen leveren hebben we jullie daarom ook niet laten betalen. Alle abonnementen staan geblokkeerd tot 1 juli.

De eerstvolgende incasso volgt in het begin van de komende maand. Op deze incasso wordt het bedrag over de ca. twee ‘gesloten’ weken van de reeds betaalde maand maart nog in mindering gebracht. Heb je een jaar ‘vooruit’ betaald dan wordt de einddatum verlengd met de periode dat we gesloten zijn geweest.

Diverse leden hebben ons aangegeven dat ze de twee weken van maart níet in mindering gebracht willen hebben op de incasso van juli. Met name de woorden van waardering hebben ons goed gedaan! Bedankt daarvoor. Wil jij ook deze twee weken aan ons ‘doneren’? Laat het ons dan per mail weten voor aankomende zondag 28 juli.

Lesrooster
Weer volop groepslessen bij Sportcentre de Dieze vanaf woensdag 1 juli. Ook de groepslessen in de Hot Yoga studio gaan weer beginnen.

Bij deelname aan onze groepslessen ben je opnieuw verzekerd van deskundige docenten. En gelukkig zien we zowat alle vertrouwde docenten weer terug. Op Sara na, zij gaat zich volledig richten op haar eigen bedrijf en wij wensen haar daarbij alle succes. Ook zijn Bernadette en Sage nog even afwezig i.v.m. zwangerschapsverlof. Zij komen vanaf september weer terug. Nieuw in ons docententeam is Carolien, zij geeft de Warm Restorative Yin Yoga op donderdagavond.

Wanneer groepslessen elkaar opvolgen wordt een wisseltijd van 15 minuten gehanteerd. Dit geeft ruimte om materialen schoon te maken en de zaal te verlaten voordat de volgende groepsles begint.

De intensievere lessen worden (voorlopig) gegeven op matige intensiteit (‘Easy’). Het voorkomt overbelasting na deze periode van minder activiteit.

Reserveren groepslessen
Reserveren voor een groepsles is noodzakelijk en kan via ons online lesrooster op onze website. Bij de eerste keer word je gevraagd een inlognaam aan te maken (dit is gelijk aan jouw emailadres). Vervolgens klik je op de groepsles naar keuze, vul je gegevens in, beantwoord de vragen van de gezondheidscheck en je aanmelding is gereed.

Reserveren kan ook telefonisch (0736892720), per WhatsApp (0629778057) of per e-mail (receptie@sportcentre.nl). Wordt een reservering niet online gedaan, dan wordt vooraf aan het plaatsen van de reservering een vijftal vragen gesteld om de gezondheid te checken.

Indien het je onverwacht niet lukt om naar een door jou gereserveerde groepsles te komen, verzoeken wij je zo spoedig mogelijk deze telefonisch, per WhatsApp of per e-mail te annuleren. Dit kan tot 2 uur vooraf aan de groepsles om zo andere sporters nog de mogelijkheid te bieden om zich aan te melden.

Reserveren fitnesstraining
Om de veiligheid van sporter en medewerker te garanderen moet er 1,5 meter afstand gehouden kunnen worden. Een ruime maat hiervoor is 1 sporter per 10m2. Op basis daarvan kunnen er in onze fitnesszaal ruim 30 personen veilig sporten binnen de RIVM normen. In eerste instantie gaan we echter beginnen met maximaal 15 personen. Vanaf 08.00u kunnen elk half uur 5 sporters beginnen die maximaal 1,5 uur sporten.

Reserveren voor een fitnesstraining is noodzakelijk en kan via ons online reserveringssyteem op onze website. Iedere sporter kan een tijdvak kiezen waarin je 1,5uur de tijd hebt om te fitnessen. Per week mag je maximaal 3 reserveringen maken. Bij de eerste keer word je gevraagd een inlognaam aan te maken (dit is gelijk aan jou w emailadres). Vervolgens klik je op het tijdvak naar keuze, vul je gegevens in, beantwoord de vragen van de gezondheidscheck en je aanmelding is gereed.

Reserveren kan ook telefonisch (0736892720), per WhatsApp (0629778057) of per e-mail (receptie@sportcentre.nl). Wordt een reservering niet online gedaan, dan wordt vooraf aan het plaatsen van de reservering een vijftal vragen gesteld om de gezondheid te checken.

Indien het je onverwacht niet lukt om te komen naar een door jou gereserveerde fitnesstraining, verzoeken wij je zo spoedig mogelijk deze telefonisch, per WhatsApp of per e-mail te annuleren. Dit kan tot 2 uur voorafgaand aan de training om zo andere sporters nog de mogelijkheid te bieden om zich aan te melden.

Als we ons samen aan deze maatregelen houden kan iedereen bij ons veilig en verantwoord sporten en kunnen we jou veilig begeleiden. Samen letten we op onze gezondheid!

We zien jullie graag weer verschijnen bij Sportcentre de Dieze, tot snel!

Team Sportcentre de Dieze


29-06-2020

Veilig sporten

Hygiëne is bij ons altijd een belangrijk aandachtspunt geweest. Schone ruimtes vinden wij belangrijk. Dagelijks, ruim voor openingstijd, wordt al gestart met het schoonmaken van de douches, toiletten, vloeren etc. zodat het om 08.00u altijd schoon is. Gedurende de dag zijn wij ook druk met diverse opruim- en schoonmaak werkzaamheden om het hygiënisch te houden.

Naar aanleiding van de voorschriften vanuit de overheid en gemeente ’s-Hertogenbosch hebben we onze hygiënevoorschriften nog iets aangescherpt. Middels deze brief brengen we jullie op de hoogte van de aangescherpte maatregelen.

We hebben er voor gekozen om minder deelnemers toe te laten dan de norm van de overheid. Zo hopen we in de eerste fase van de opening iedereen extra ruimte te geven om op een verantwoorde manier te komen sporten. Hierdoor is vooraf reserveren noodzakelijk, voor zowel de groepslessen als voor een fitnesstraining. Je kan dit online doen en tot maximaal 1 week van te voren. Een uitgebreide uitleg hierover vind je op onze website.

Wanneer je een bezoek brengt aan Sportcentre de Dieze, binnen de door jou gereserveerde tijd, zal je zien dat er hier en daar wat aanpassingen zijn gedaan.

Zo staat er bij de ingang van ‘de Dieze’ een zuil waar iedereen bij binnenkomst zijn handen kan desinfecteren.

Daar waar mogelijk laten we de deuren open staan waardoor er zo min mogelijk contact punten zijn.

Inchecken met jouw ledenpas is nog steeds nodig. Dit kan voortaan alleen bij de balie zodat de baliemedewerker direct jouw reservering kan controleren. Na bevestiging kan je direct doorlopen naar de fitnessruimte of de groepsleszaal.

De kleedkamers zijn open en de douches mogen gebruikt worden. Wil je liever geen gebruik maken van de kleedkamer, dan is het mogelijk om je spullen beneden in de hal te leggen voordat je de fitnessruimte in gaat. Ook in de centrale ruimte boven kan je jouw spullen neerleggen voordat je de groepsleszaal betreedt. Beide ruimtes zijn onder cameratoezicht. Er mogen namelijk geen spullen mee de fitnessruimte of de groepsleszaal in.

In de fitness en de groepsleszaal staan meerdere flacons met schoonmaakmiddel zodat iedereen na gebruik het materiaal en de apparatuur weer schoon kan achterlaten. Tegenwoordig staat er ook een flacon met handgel om tussendoor je handen te desinfecteren.

Bij de intensievere groepslessen wordt instructie gegeven om op ‘matig intensief’ inspanningsniveau te bewegen. Na een lange periode van minder activiteit is het aan te raden de conditie en spierbelasting voorzichtig op te bouwen. Je herkent deze lessen op het lesrooster doordat er (Easy) voor staat. Een uitzondering hierop is de Easy pilates les op dinsdag en donderdag. Deze is standaard Easy.

De ingang van de groepsleszaal is nog steeds hetzelfde. De nooddeur gebruiken we nu als uitgang, dit is om de doorstroom te bevorderen. Gebruik de markeringen op de vloer om de 1,5 meter afstand aan te houden.

In onze fitnessruimte hebben we het ventilatiesysteem zo laten instellen dat er continue verse lucht naar binnen wordt geblazen (geen re-circulatie). Installatieburo Pijnappels zegt er het volgende over (zie hier het document):

“Wij hebben in 2019 de diverse installatiewerken nieuw aangelegd in uw pand. Hierbij ook een heel nieuw ventilatiesysteem voorzien van WTW-ventilatie voor de luchtverversing van het pand. Dit ventilatiesysteem voldoet aan de laatste eisen en is voorzien van diverse filters. We hebben het ventilatie systeem ingesteld zodat deze 100% verse buitenlucht in de ruimte brengt en de vuile lucht afzuigt. Deze luchtverversing gebeurt 24 uur per dag. Hiermee wordt de lucht in de ruimte zo goed als mogelijk ververst met schone verse buitenlucht. Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd Met vriendelijke groeten Installatieburo Pijnappels”.

Als we ons samen aan deze maatregelen houden kan iedereen bij ons veilig en verantwoord sporten en kunnen we jou veilig begeleiden. Jullie ondersteuning hierbij is nodig en wordt ook erg gewaardeerd. Samen letten we op onze gezondheid!

We zien jullie graag weer verschijnen bij Sportcentre de Dieze, tot snel!

Team Sportcentre de Dieze